تحقیق با موضوع بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی
تحقیق با موضوع بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی
تحقیق با موضوع بیکاری جوانان به ویژه فارغ التحصیلان دانشگاهی- شامل 42 صفحه در قالب ورد و قابل ویرایش
مشخصات فایل
تعداد صفحات | 42 |
حجم | 382 کیلوبایت |
فرمت فایل اصلی | docx |
دسته بندی | علوم اجتماعی |
توضیحات کامل
تحقیق با موضوع بیکاری جوانان به ویژه فارغ التحصیلان دانشگاهی- شامل 42 صفحه در قالب ورد و قابل ویرایش
قسمتی از متن:
امروزه بیکاری واشتغال ناقص ، به یکی از معضلات بزرگ جوامع تبدیل گردیده بگونه ای که حتی کشورهای پیشرفته صنعتی نیز که انتظار می رفت به وضعیت اشتغال کامل نزدیک شده باشند ، اکنون گرفتار بحران بیکاری کم سابقه ای شده اند.برای کشورهای درحال توسعه که اکثریت نیروی کارگری جهان درآنها بسرمی برند مسائل حل نشدنی اشتغال هر روز پیچیده ترمی شود. این کشورها بدلیل مشکلات عدیده ای همچون رکود جهانی، کاهش زیادمخارج عمومی، وامها وبدهیهای بزرگ و...مرتباًًً از هدف اشتغال کامل، مولد وآزاد دورگشته اند بطوری که تدریجاًًًًًًًً این هدف جزء رویاهای این کشورها بشمارخواهد آمد. امروزه بیش از هرزمان دیگر، وابستگی بین کشورها درمقوله اشتغال ودرآمد حاصل از آن مشهود است بگونه ای که هر کشوری که بکوشد تا مسائل داخلی اشتغال خود را بی توجه به ابعاد بین المللی سیاستهای خویش حل کند نه تنها موفق نبوده بلکه در دراز مدت ، آینده اشتغال کشور خویش نیز به خطرخواهد انداخت . به اعتقاد اکثر کارشناسان ضرورت دارد همه کشورها ، چه غنی و چه فقیر برای استفاده از امکانات و منافع آینده محیط اقتصادی ، خود را با محیط متحول اقتصاد بین الملل سازگار نمایند) [1]
تجربه نشان داده است که نمی توان انتظار داشت فقط با اتکا به رشد اقتصادی ، تمام مشکلات مربوط به اشتغال وبیکاری را حل نمود. بلکه برای ریشه کن ساختن این بیماری مزمن ، که عوامل نامرئی آن دارای ریشه های ژرف می باشد ، بایست تمام امکانات مادی و معنوی داخل کشور را بسیج نموده و از ظرفیتهای بین المللی نیز نهایت استفاده را برد.
مسئله اشتغال در کشورهای درحال توسعه گستره ای از مسائل مرتبط با یکدیگر را تشکیل داده که برخی از آنها حادترند وبرخی کمتر حادند واین معضل ، بس فراتر از آن چیزی است که به عنوان بیکاری آشکار می شناسیم.
جنبه عمده بیکاری درکشورهای درحال توسعه از جمله ایران ، تمرکز آن در میان جوانان و دانش آموخته ها ست . آمارها نشان می دهد که میزان بیکاری آشکار درمیان افراد 15تا24 ساله ، دو و حتی بیش از دو برابر میزان بیکاری آشکار در میان کل نیروی کار است این در حالی است که در کشورهای صنعتی ، بیکاری در میان افراد مسن تمرکز داشته ودر میان افراد جوان تقریبا نا چیز بوده است تمرکز بیکاری در میان گروههای سنی جوان درکشورهای درحال توسعه تا حدودی منعکس کننده تعداد نامتناسب افراد جوان درکل جمعیت است که این مسئله به نوبه خود نتیجه نرخهای سریع رشد جمعیت ونیروی کار می باشد. ازطرفی نسبت بالای جوانان در میان بیکاران نمایانگر گسترش سریع آموزش نیز می باشد ، چنانکه هر ساله تعداد بیشتری از تحصیل کرده ها را به جستجوی مشاغل مزدوحقوق بگیری در شهرها تشویق می کند و معمولا نیز فرصتهای شغلی موجود برای این خیل عظیم جمعیت ، کافی نیست . [2]
کشور ما , برای اشتغال جوانان و دانش آموختگان دانشگاه ها نیازمند فناوری مدرن و تولید است . در راستای چنین نیازی ,از ابتدای انقلاب تا کنون , تلاش های مستمری در کشور صورت پذیرفته است تا بدان وسیله , فناوری نوین و مدرن را درون زا کنیم .
در دستیابی به چنین هدفی , مهمترین مسئله ای که کشور ما با آن مواجه بوده , کمبود نیروی متخصص , در جهت رفع نیازهای مختلف کشور بوده است .
از طرف دیگر , از آنجا که جمعیت ایران , جمعیتی جوان می باشد و این نیرو می بایست با برنامه ریزی های صحیح , در جهت رسیدن شور به توسعه پایدار , رهبری و مدیریت شوند , از این حیث مسائل ومشکلات عدیده ای به وجود آمده است .
بهر حال ، عوامل متعدد و گوناگونی دست در دست هم داده اند تا مسئله بیکاری به یک معضل بزرگ برای کشورهای درحال توسعه تبدیل شود وآنها را با چالشهای جدی و اساسی در هزاره سوم روبرو سازد به نحوی که اگر برای حل آن چاره اندیشی نگردد موجب اضمحلال و نابودی آنها خواهد گشت.
این پژوهش بر آن است تا علل و عوامل بیکاری را بررسی و پیامدهای فردی و اجتماعی ناشی از بیکاری را شناسایی کند .
فهرست :
مقدمه
بیان مسأله
اهداف پژوهش
تعریف بیکاری و انواع آن
مفهوم بیکاری جوانان
علل و عوامل بیکاری
آمار مربوط به بیکاری در کشور
علل و عوامل بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی
عوارض و پیامدهای فردی و اجتماعی بیکاری
نتیجه گیری
منابع
-[1] کیاوند ؛ عزیز ، اشتغال و فقر در جهانی پر آشوب ، صفحه 9 تا 33
-[2] خزاعی ؛ احمد ، مجموعه ای از مقالات منتخب ، صفحه 17 تا 21
توضیحات بیشتر و دانلود
صدور پیش فاکتور، پرداخت آنلاین و دانلود