دانلود بهترین پاورپوینت ها

 

مبانی نظری و پیشینه تحقیق صداقت و راستگویی و بنیان های اخلاقی - کیفیت زندگی و رضایت از زندگی

عنوان: مبانی نظری و پیشینه تحقیق صداقت و راستگویی و بنیان های اخلاقی - کیفیت زندگی و رضایت از زندگی


مشخصات فایل

تعداد صفحات 55
حجم 107 کیلوبایت
فرمت فایل اصلی doc
دسته بندی روان شناسی


توضیحات کامل

عنوان: مبانی نظری و پیشینه تحقیق صداقت و راستگویی و بنیان های اخلاقی - کیفیت زندگی و رضایت از زندگی

 

فرمت فایل: Word

تعداد صفحات: 55

 

صدق در لغت، راست گفتن و راست کردن وعده باشد، و در این موضوع (اخلاق) مراد راستی است هم در گفتن، و هم در نیت و عزم، و هم در وفای به آنچه زبان وعده کرده باشد و هم در تمامی حالها که پیش آید او را.(کوچنانی،1376 :336)

صداقت و راستی از خصوصیات عالی اخلاق انسانی است که در آموزه های اسلامی از زمینه های اساسی ارجمندی و نیک بختی انسان شناخته شده است.راستگویی از اعمال نیکوی انسانی و نزد دین و خرد از جایگاه ویژه ای برخوردار است. فطرت پاک انسان ایجاب می کند که آدم سالم و متعادل، دل و زبانش یکسو و هماهنگ باشد، ظاهر و باطنش یکی باشد و آنچه را باور دارد بر زبان جاری کند. شکل‌گیری روابط صمیمانه، در پرتو صداقت وراستگویی امکان‌پذیر است. وقتی صداقت بر فضای خانواده، پرتوافکن شود، یک‌دلی و صمیمیت بر روابط اعضای خانواده، حاکم خواهد شد و کینه‌ها ‌و کدورت‌هایی ‌که از بی‌اعتمادی‌ها ‌و بی‌صداقتی‌ها ‌حاصل می‌شود، رخت بر خواهد بست.(تمیمی آمدی،1373 :371)

صداقت از اوصاف مؤثر در روابط است که زمینه اعتماد و برقراری رابطه‌ای مستحکم را فراهم می‌کند. صداقت در تحلیل روان‌شناختی به گفتار و رفتاری گفته می‌شود که فرد انگیزه و قصدی برخلاف گفتار و رفتارش نداشته باشد؛ به بیان دیگر فرد با صراحت و روراستی و وضوح صحبت می‌کند(سالاری‌فر،1393 :117)

نبود صداقت در زن یا شوهر، فضای خانواده را به بی‌اعتمادی و بدبینی می‌کشاند و زمینه اختلاف را فراهم می‌کند. پیشوایان دین (علیهم‌السلام) به دلیل تأثیر دروغ‌گویی در تخریب اعتماد در روابط بین فردی، بر صداقت و پرهیز از دروغ تأکید دارند. قرآن کریم از دروغ‌گویی به عنوان نشانه بی‌ایمانی یاد کرده است:

إِنَّمَا یَفْتَرِی الْکَذِبَ الَّذِینَ لاَ یُؤْمِنُونَ بِآیَاتِ اللَّهِ وَأُولئِکَ هُمُ الْکَاذِبُونَ؛ تنها کسانی دروغ‌پردازی می‌کنند که به آیات خدا ایمان ندارند و آنان خود دروغگویانند (نحل ، ۱۰۵٫).

بر مبنای چنین تحلیلی، صداقت به عنوان فضیلتی اخلاقی، نوعی رفتار پایدار در شخص و صفت رفتار خواهد بود. رفتاری که نوعی اقدام است و به همین جهت آگاهانه بوده و چون قصد و اختیار شخص در آن دخیل است، مسئولیت آدمی و پاداش و عذاب را به دنبال می­آورد. دروغ نوعی وارونه­سازی حقیقت و اقدام فرد در تحریف حقیقت است. وارونه­سازی حقیقت می­تواند بر روشهای مختلف باشد. اساساً آدمی حداقل از زبان گفتاری و نوشتاری، بدنی و کالبدی و رفتاری و کرداری برخوردار است. عدم تطابق هریک از این سه زبان با یکدیگر می­تواند دروغ باشد. بر اساس سه گونه زبان، صداقت نیز گونه­های مختلف می­یابد.(سالاری‌فر،1393 :117)

در اهمیت عنصر صدق و راستی همین بس که راز عروج پیشوای سالکان کوی مجد و کرامت انسانی و عامل صعود راهنمای دیار عزّت و سربلندی به بالاترین قله های عظمت و ارجمندی را در همین عنصر باید جست.اگر انسان شیوه‌ی صداقت پیش گیرد و حقایق را باز گوید، بسیاری از نگرانی‌ها و دغدغه‌هایی که به دلیل دورویی و کذب پدید می‌آید، از او رخت بر می‌بندد و جانش را آرام می‌سازد. این امر قابل تجربه است. اگر صداقت را حداقل در اولین مرحله یعنی صداقت زبانی پیشه کنیم، در جان خویش احساس‌های مثبتی جایگزین کرده‌ایم و با راستی، لذّت معنوی به کام خویش ریخته‌ایم.(فعّالی،1394 :5)

 

فهرست مطالب

مفهوم صداقت و راستگویی

انواع صداقت و راستگویی

آثار صداقت و راستگویی

مفهوم اصطلاح اخلاق

تعریف بنیان های اخلاقی

ابعاد بنیان های اخلاقی

نظریه بنیان های اخلاقی

کیفیت زندگی

تاریخچه کیفیت زندگی در جهان

اهمیت کیفیت زندگی

بخش های کیفیت زندگی

کیفیت زندگی کاری

هشت مقوله کیفیت زندگی کاری

عوامل اندازه گیری کیفیت زندگی

ابعاد کیفیت زندگی

نظریه سازمان جهانی بهداشت در مورد کیفیت زندگی

راههای ساده برای ارتقاء کیفیت زندگی

شاخص های رضایت زندگی

رویکردهای رضایت از زندگی

عوامل موثر بر رضایت و کیفیت زندگی

پژوهش های انجام شده در ارتباط با موضوع

منابع


توضیحات بیشتر و دانلود



صدور پیش فاکتور، پرداخت آنلاین و دانلود

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۸/۱۱/۲۹

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی