دانلود بهترین پاورپوینت ها

 

نماد گرایی و هویت ملی حاکم بر قالی های دوره صفوی

با روی کار آمدن دودمان صفوی، باب تازه ای در فرهنگ و هنر ایران گشوده شد و ایران پس از چند سده که تحت سلطه حکومت های ملوک الطوایفی به سر می برد، صاحب حکومتی ملی و مرکزی شد. در طی دو سده و نیم سلطنت شاهان صفوی، رفاه و آسایش ممتادی که ایرانیان مدت های دراز از آن بی بهره بودند، به این کشور بازگشت و استقلال سیاسی و مذهبی و تقویت۔ تفکرات ملی گرایی در ایرانیان فراهم گردید


مشخصات فایل

تعداد صفحات 40
حجم 12879 کیلوبایت
فرمت فایل اصلی doc
دسته بندی هنر


توضیحات کامل

عنوان: نماد گرایی و هویت ملی حاکم بر قالی های دوره صفوی

 

فرمت فایل: word

تعداد صفحات: 40

هنر در حیطه فرهنگ و محیط اجتماعی، زاییده اندیشه است که در این میان، هنر قالی بافی نیز بدین سان از تمایلات فکری و فرهنگی تاثیر می پذیرد. برخی هنرها مانند قالی بافی، با پیشینه ی دراز، اعصار و قرون متمادی را پشت سر نهاده، همچنان در عرصه زندگی نقش آفرینی می کنند. این هنرها از انواع رویکردها و اندیشه های مختلف در هر زمان بهره گرفته و با تأثیرپذیری از آیین ها و فرهنگ های جوامع به تکامل و غنای هنری رسیده اند.

در این میان، قالی بافی از برجسته ترین نمادهای ملی، تاریخی و شاخص ترین عنصر هویت ایران محسوب می شود که آزمون زمان را پشت سر نهاده و هنرمندانه ترین و ماهرانه ترین طرح ها را که حاصل تلاش، اندیشه و ذوق هنرمندان ایرانی بوده را بر خود دیده است. از جمله ادواری که در آن به این هنر، جایی دو چندان داده شد و طرح های ملی و باستانی به همراه نقوش اساطیری، زمینه قالی را مزین نمود، دوران حکومت صفویان است.

در دوران صفوی هنر قالی بافی و تکنیک و تزیین این حوزه غنایی، بیش از پیش رونق یافت. شاهان صفوی که بعضأ خود هنرمند بودند، سعی زیادی در رشد و شکوفایی هنر و از جمله نساجی و هنرهای وابسته به آن داشتند و این امر را به عنوان مکمل فرایند تقویت قدرت و نفوذ خود در داخل و خارج مورد توجه قرار دادند. در این دوره، هنر و مذهب هماهنگ و هم رشد بوده و هر دو به سمت تعالی در حرکت بودند، کما اینکه هنر قالی بافی این دوران، نشأت گرفته از باورهایی است که ریشه یابی آنها، در دوران ملیت و مذهب ایرانی قابل پیگیری است. در این مقاله، نمادهایی چون اسلیمی و ختایی، نماد ترنج و لچک، باغ فردوس، درخت زندگی، نماد گرفت و گیر (شیر و گاو)، سیمرغ، طاووس، اژدها، نماد گل به همراه تاویل ها و ریشه یابی فرهنگی آن در دوره صفویه مورد بررسی قرار گرفته و نمونه هایی از زیباترین قالی های دوران صفویه که در موزه هنرهای دستی وین، باکو، ویکتوریا و ألبرت، پولدی پتسولی میلان، مجموعه مک مولان، هنرهای تزیینی وین، هنرهای زیبا و هنرهای زیبای بوستون نگهداری می شود، شرح داده خواهد شد.

أهداف مدنظر این مقاله به شرح زیر می باشد

- شناخت علایم و عناصر هویت ملی و مذهبی تفکر صفویه در قالی های این دوران.

- شناسایی نوع کاربرد عناصر هویتی و مذهبی صفویه در قالی ها.

در این مقاله به سوالات زیر پاسخ داده می شود:

- آیا تفکرات ملیتی و مذهبی صفویه در نوع نقوش قالی های این زمان تاثیر گذارده است؟

- أیا ویژگی قالی های صفویه برگرفته از نوع کاربرد نمادین نقوش قالی های این دوران بوده است؟


توضیحات بیشتر و دانلود



صدور پیش فاکتور، پرداخت آنلاین و دانلود

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۸/۱۰/۰۳
modir admin

نماد گرایی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی